DIO bestaat sinds 1956.

Sporthal Cromstrijen Numansdorp
Sporthal de Bongerd Klaaswaal

Geschiedenis van DIO

Gymnastiekvereniging DIO werd in 1956 opgericht door Cees de Koff en hij is pas hij is pas in 2018 gestopt met les geven.

Nu wordt er geturnd in de mooie, moderne sporthal Cromstrijen, maar dat is wel eens anders geweest. De eerste lessen waren in een kleine zaal aan de Torenstraat en daar moest de aanloop voor de sprong zelfs bij de toiletten beginnen! De eerste onderlinge wedstrijden vonden plaats in de feestzaal van het Schippershuis. Zo werden er allerlei oplossingen gevonden om te kunnen turnen en om wedstrijden te houden.
Later kwam er een gymzaal aan de Wilhelminastraat wat een enorme luxe was. Tal van kinderen en volwassenen genoten daar van de gymlessen. Jaren later kreeg Numansdorp een heuse sporthal, waar ook de gymnastiekvereniging haar onderkomen kreeg. Na een grote brand verrees er in 2000 een hele nieuwe sporthal. DIO is daar veel uren in te vinden: jongens en meisjes, recreatief en selectie en van peutergym tot 50+.
Sinds 2015 is de turnvereniging van Klaaswaal toegevoegd aan DIO.

DIO nu

Zoals bovenstaand te lezen hebben wij een prachtige sporthal ter beschikking, dit in combinatie met een enthousiaste groep trainers zorgt ervoor dat wij de volgende lessen kunnen geven:

  • Recreatie Meisjes
  • Recreatie 12+
  • Selectie