DIO bestaat sinds 1956.

Sporthal Cromstrijen Numansdorp
Sporthal de Bongerd Klaaswaal

Gymnastiekvereniging DIO werd in 1956 opgericht. Cees de Koff was er vanaf het eerste uur bij en hij is pas in 2018 gestopt met trainingen geven aan de damesgroep.

Nu wordt er geturnd in de mooie, moderne sporthal Cromstrijen, maar dat is wel eens anders geweest. In de kleine zaal aan de Torenstraat moest de aanloop voor de sprong zelfs bij de toiletten beginnen! De eerste onderlinge wedstrijden vonden plaats in de zaal van het Schippershuis. Zo werden er allerlei oplossingen gevonden om te kunnen turnen en om wedstrijden te houden.
De gymzaal aan de Wilhelminastraat was daarna al een enorme luxe. Tal van kinderen en volwassenen genoten daar van de gymlessen. Jaren later kreeg Numansdorp een heuse sporthal, waar ook de gymnastiekvereniging haar onderkomen kreeg. Na een grote brand verrees er in 2000 een hele nieuwe sporthal. DIO is daar veel uren in te vinden: jongens en meisjes, recreatief en selectie en van peutergym tot 50+.
Sinds 2015 is de selectie uitgebreid met turnsters uit Klaaswaal. De selectie heeft daarom ook extra trainingsmogelijkheden gekregen in gymzaal De Bongerd in Klaaswaal. Zo kunnen deze meisjes het aantal trainingsuren uitbreiden, maar ook in verschillende zalen trainen.