Lessen

Turnen is uitdagend!

In de gymzaal mag je al die dingen doen die thuis of op het schoolplein niet kan of mag! Voor kinderen is dit een uitstekende manier om het evenwicht- en coördinatievermogen te ontwikkelen.​ Kom zelf eens meeturnen bij DIO, je mag zelfs twee keer gratis meedoen. Vind je onze lessen leuk en wil je blijven turnen? Dan schrijf je je na deze proeflessen in en ben je lid van DIO.

Je kan bij DIO terecht voor:

  • Recreatief turnen voor meisjes vanaf 4 t/m 12 jaar
  • Recreatie 12+
  • Competitie turnen (selectie)
  • Springgroep

Sommige groepen hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt en daarom werken wij voor die groepen met een wachtlijst.

Jongens
Na de fantastische Olympische resulataten van onze heren van de afgelopen jaren werd Nederland wakker geschud: turnen is ook voor jongens een heerlijke sport!

Helaas hebben we hier geen trainer of trainster voor. Heeft u interesse neem dan contact met ons op.

Meisjes
De meisjesgroepen zijn verdeeld volgens leeftijdsgroepen. Er wordt geturnd op de toestellen, maar er is ook tijd voor leuke spelletjes. Turnplezier staat voorop!. Er wordt geturnd op de toestellen, maar er is ook tijd voor leuke spelletjes. Turnplezier staat voorop! Deze lessen worden verzorgd door Cindy van Wijk en Joyce Kleinendorst.

Selectie
Heb je turntalent en kan je wat meer? Dan word je uitgenodigd voor de selectie. Eerst de voorselectie en als het goed gaat, ga je door naar de selectie. Je gaat dan meer uren trainen en meedoen met de turncompetitie.
De selectie wordt getraind door Svetlana Wolters en Stefanie van der Hoek.

Recreatie 12+
Als je van de basisschool komt wil je natuurlijk ook lekker blijven turnen en dit kan dan op de maandagavond. Cindy van Wijk verzorgt deze les.

Springgroep
Naast het gewone turnen hebben we ook een springgroep. Zoals de naam al zegt ligt in deze groep de nadruk op het springen op bijvoorbeeld de tumblingbaan of met de mini-trampolines. Naast de basissprongen uiteraard ook salto’s, schroeven, overslagen etc. Voor deze groep is wel een basis niveau nodig vanuit bijvoorbeeld onze andere lessen.