Lessen

Turnen is uitdagend!

In de gymzaal mag je al die dingen doen die thuis of op het schoolplein niet kan of mag! Voor kinderen is dit een uitstekende manier om het evenwicht- en coördinatievermogen te ontwikkelen.​ Kom zelf eens meeturnen bij DIO, je mag zelfs twee keer gratis meedoen. Vind je onze lessen leuk en wil je blijven turnen? Dan schrijf je je na deze proeflessen in en ben je lid van DIO.

Uiteraard hebben wij ook voor de volwassenen een les, kom eens een keer vrijblijvend langs!

Je kan bij DIO terecht voor:

  • Peutergym (ouder & kind gym) – tijdelijk niet in ons programma.
  • Recreatief turnen voor meisjes en jongens vanaf 4 t/m 6 jaar
  • Recreatief turnen voor meisjes vanaf 7 t/m 9 jaar – deze les zit vol en wij werken met een wachtlijst.
  • Recreatief turnen voor meisjes vanaf 10 t/m 12 jaar
  • Recreatief turnen voor  jongens vanaf 7 t/m 12 jaar
  • Recreatie 12+
  • Recreatief turnen voor volwassenen: Senioren heren en dames
  • Competitie turnen (selectie)

Peutergym
Samen met je peuter bewegingsspelletjes doen in de kring, klimmen, klauteren, springen en kruipen op de toestellen, afsluiten met een stuk fruit en een liedje: dat betekent elke week een uur samen genieten!

Helaas hebben we op het ogenblik geen trainster voor deze groep. Wil jij, of ken je iemand dit deze les zou willen geven dan horen wij dat graag via info@dio-numansdorp.nl

Jongens
De jongensgroep zit vol enthousiaste knullen die onder leiding van Cindy van Wijk naar hartenlust bezig zijn op alle jongenstoestellen. Na de fantastische Olympische resulataten van onze heren van de afgelopen jaren werd Nederland wakker geschud: turnen is ook voor jongens een heerlijke sport!

Meisjes
De meisjesgroepen zijn verdeeld volgens leeftijdsgroepen. Er wordt geturnd op de toestellen, maar er is ook tijd voor leuke spelletjes. Turnplezier staat voorop!. Er wordt geturnd op de toestellen, maar er is ook tijd voor leuke spelletjes. Turnplezier staat voorop! Deze lessen worden verzorgd door Cindy van Wijk en Joyce Kleinendorst.

Selectie
Heb je turntalent en kan je wat meer? Dan word je uitgenodigd voor de selectie. Eerst de voorselectie en als het goed gaat, ga je door naar de selectie. Je gaat dan meer uren trainen en meedoen met de turncompetitie van de Hoeksche Waard.
De selectie wordt getraind door Svetlana Wolters, Jolanda Vollaard en Stefanie van der Hoek.

Recreatie 12+
Als je van de basisschool komt wil je natuurlijk ook lekker blijven turnen en dit kan dan op de maandagavond. Cindy van Wijk verzorgt deze les.

Senioren
Ook als je wat ouder wordt, is het goed om te blijven bewegen. DIO heeft een gezellige, actieve groep die samen gymmen, maar trainster Wilma soms ook weten te verleiden tot een potje volleybal. Kortom: met veel plezier samen bewegen!