Turnkleding

Tijdens de lessen is het fijn om turnkleding te dragen, dat gymt fijn. Lange haren doe je in een staart, want dan heb je er geen last van bij de oefeningen. Je mag zelf weten of je op blote voeten of op turnschoentjes turnt, kijk maar wat je fijn vindt.

 

Kleding tijdens wedstrijden

Bij wedstrijden dragen onze turners allemaal dezelfde turnkleding. Voor jongens is dit een zwart broekje met een effen wit t-shirt.

Voor meisjes van de recreatiegroepen is dit het turnpakje dat via onderstaande link te koop is. Omdat het vorige pakje niet meer leverbaar is hebben wij een nieuw ontwerp moeten kiezen, dit is dan ook de reden dat beide pakjes tijdens wedstrijden gedragen mogen worden.

Klik hier om het verenigingspakje (V497) voor de recreatiegroepen te bestellen.

Ook het turnpakje voor de selectie is via de site te koop; dit is een pakje in de blauwe DIO-kleur. Bestellen doet u via de link, u bestelt dan direct bij Tema Turn.

Klik hier om het verenigingspakje (V453) voor de selectie te bestellen.

Sinds 2018 is voor de meiden een broekje ook toegestaan, zie onderstaande tekst:

Turnen Dames
Voor turnsters is het toegestaan een nauwsluitende turnbroek met pijpen te dragen dat aansluit en passend is bij de bovenkleding. Alle lengtes van de pijpen zijn hierbij toegestaan. Onder passend wordt verstaan:
– een turnbroek waarbij tenminste één kleur uit de bovenkleding in terug komt of;
– een geheel zwarte turnbroek.
Voor het dragen van een turnbroek vindt geen aftrek in de beoordeling plaats.

Turnen Heren
Voor de turners geldt:
– De turner moet een lange turnbroek met sokken dragen op voltige, ringen, brug en rekstok. Lange broeken, sokken en/of schoentjes die zwart, donker blauw, bruin of groen zijn, zijn niet toegestaan.
– De turner heeft de optie om met een korte broek met of zonder sokken of met een lange turnbroek en sokken te turnen op vloer en sprong.
– Het dragen van een singlet is op alle toestellen verplicht.
– De turner heeft de optie om turnschoeisel en/of sokken te dragen.